Bel ons: +32 473/ 80 75 34info@ventipro.be

Onderhoud

Ventipure: specialisten in het reinigen van ventilatie kanalen
onderhoud2

Niet zo lang geleden werd aangenomen dat het reinigen van de ventilatiekanalen slechts occasioneel of zelfs niet nodig was. De praktijk heeft echter aangetoond dat dit een misvatting is.

Afhankelijk van de situatie uiteraard, blijken de ventilatiekanalen niet zelden een ideale voedingsbodem te zijn voor bacteriën, virussen, schimmels e.a. huisstofmijten. Het zal u dan ook niet verbazen dat verontreinigde ventilatiekanalen geurhinder en geluidsoverlast kunnen veroorzaken en vooral niet optimaal zijn voor de gezondheid van de inwoners of werknemers.

Volgens bepaalde bronnen zorgen verontreinigde ventilatiekanalen voor een daling van de productiviteit en een stijging van het ziekteverzuim bij de werknemers. Het hoeft geen betoog dat ook de impact op het energieverbruik zeer negatief is.

Om hoger vermelde redenen heeft Ventipro recent beslist om een nieuwe divisie op te starten nl. Ventipure, die zich volledig zal focussen op de reiniging van de ventilatiekanalen.

 

In teonderhoud6genstelling tot de klassieke reiniging die meestal via borstel systemen wordt uitgevoerd, hanteert Ventipure een specifiek hiervoor ontwikkeld poeder nl. Apro-air dat op een “wervelende” manier en met verschillende op mekaar volgende schokgolven in de kanalen wordt verstoven.

Het resultaat is verbluffend. Het poeder maakt het vuil los, verkorrelt a.h.w. het vet dat in de buizen aanwezig is, vernietigt bacteriën en schimmels en voert de losgekomen elementen mee af. Daarenboven laat Apro-air op de kanaalwanden een anti-statische laag achter zodat het stof minder grip krijgt en er bijgevolg niet snel opnieuw een voedingsbodem ontstaat voor bacteriën e.a. schimmels. Het finale resultaat is een net ventilatiekanaal.

Noch de aard van het ventilatiesysteem, noch de basismaterialen van de kanalen – PVC of Spiraliet – noch de diameter of lengte van de buizen vormen een belemmering. Hoeken, moeilijk bereikbare plekken, probleemgebieden kunnen met deze techniek optimaal gereinigd en gedesinfecteerd worden.

Kortom met Apro-air zorgen de Ventipure specialisten steeds voor een gezond en aangenaam leef- en werk klimaat.

Visuele inspectie

Benieuwd naar de toestand van uw ventilatiesysteem? Graag komen we bij u langs voor een visuele inspectie. Met onze camera brengen we dit mooi in beeld. Is een reiniging nuttig of noodzakelijk? Dan klaren we die klus meteen of maken we een afspraak. Na de reiniging maken we opnieuw camerabeelden. Verbaas uzelf van de situatie voor en na en vul het contactformulier in.