Bel ons: +32 473/ 80 75 34info@ventipro.be

Installatie

Technisch plan

techniscplanOp basis van het type ventilatiesysteem dat door de bouwheer en of de architect werd gekozen, de positionering van de unit alsook die van de ventilatiemonden, wordt een gedetailleerd leidingenplan uitgetekend.

Hierdoor krijgt de opdrachtgever een nauwkeurig beeld van de plaats waar de leidingen in het plafond of de vloerplaat gesitueerd zijn en hoe deze later aan de unit zullen gekoppeld worden.

Op basis van dit plan kunnen:

  • de andere technieken – CV, sanitair en elektriciteit – probleemloos ingepland worden.
  • onderhoud en eventuele herstellingen op een efficiënte manier georganiseerd worden.

Installatie

Uniflex+ Systeem

uniflexUniflexplus+ is een gepatenteerd flexibel lucht-verdeelsysteem dat kan toegepast worden in woningbouw, appartementsbouw en kleine utiliteit. De flexibele slang, de bijhorende verdeelboxen en collectoren zijn in verschillende diameters verkrijgbaar zodat er voor elke situatie een gepaste oplossing kan geboden worden. De keuze van de juiste diameter in combinatie met de afgeronde vormen, beperken de geluidshinder.

Het Uniflex+Systeem is eenvoudig te installeren en bijgevolg tijdbesparend omwille van :

  • het beperkt aantal benodigde onderdelen
  • het unieke kliksysteem
  • de beperkte hoogte van de onderdelen ( makkelijk weg te werken )
  • de flexibelheid van de slangen ( makkelijk te verleggen )

 

uniflex2

 

Daarenboven zijn alle onderdelen antistatisch en antibacterieel behandeld. De afgeronde vormen van de onderdelen zorgen ervoor dat ook nadien -periodiek- het onderhoud en de reiniging van de kanalen snel en grondig kan uitgevoerd worden.

Hierdoor wordt continu een schone, gezonde lucht gegarandeerd.

Het systeem voldoet aan de hoogste luchtdichtheidsklasse (D) volgens de Europese normen EN12237 en EN1507.

Isocom+ Systeem

iscocomIsocom+ is een assortiment van stootvaste, geïsoleerde kanalen en bochten die universeel toegepast kunnen worden voor dak-doorvoeren en WTW-aansluitingen. 
( warmte terug winning )

De speciale samenstelling van de buis zorgt voor een optimale thermische- en akoestische isolatie.

De bijhorende flexibele moffen zijn gemaakt van EPDM rubber en vangen daarenboven perfect de spanningen in de leidingen op.

Spiro Systeem

spiroBij utiliteitsbouw of projectbouw wordt er vaak gewerkt met Spiro kanalen. Het voordeel hiervan is dat ze bestaan in verschillende diameters en maten. Er zijn ook tal van hulpstukken beschikbaar waardoor we het kanalen netwerk altijd kunnen aanpassen aan een specifieke situatie.

Bij grotere projecten wordt vaak geopteerd voor rechthoekige kanalen. Maatwerk behoort hier uiteraard tot de mogelijkheden. Indien gewenst wordt thermische isolatie rond de kanalen aangebracht. De afwerking gebeurt met een aluminium tape of plaat.